Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni!

Kleintje Rodermarkt

Rond Hemelvaart staat Roden altijd in het teken van het “Kleintje Rodermarkt”. Deze gezellige week begint op de woensdag voor Hemelvaart met de opening van de kermis en staat bol van activiteiten zoals het CH Springen en Dressuur, Ponyconcours, Grote Braderie, Vuurwerkshow en Kleintje Mokum! Daarnaast is het ook in de horeca goed toeven met de vele artiesten bands die zorgen voor een echte ‘Rodermarkt’ sfeer.

De toegang is gratis!

Programma

Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni:
Elke dag Kermis op de Brink!
Elke dag Livemuziek in de horecagelegenheden!

Donderdag 30 mei:
08:30 – 17:30 uur: Nationaal paardenconcours voor springen en dressuur Evenemententerrein Norgerweg
10:00 – 17:00 uur: Grote braderie & Vlomarkt. Brink & Heerestraat met muzikale omlijsting

Zaterdag 1 juni:
09:00 – 16:00 uur: Ponyconcours springen en dressuur Evenemententerrein Norgerweg.
16:00 uur: Muziekfestival Kleintje Mokum Bij de Roder horeca Brink & Heerestraat.
22:15 uur: Spectaculaire vuurwerkshow Evenemententerrein Norgerweg.

Zondag 2 juni:
13:00 – 14:00 uur: Inschrijving Familie Fietstocht bij Hotel-Eetcafé Onder de Linden
13:00 – 15:15 uur: Ponykeuring Evenemententerrein Norgerweg.
13:00 – 17:30 uur: Concours Hippique Tuigen met leuke showrubrieken Evenemententerrein Norgerweg.

Het laatste Kleintje Rodermarkt nieuws

Top rubrieken tijdens het Tuigpaarden Concours

Het is de oorsprong van de Vereniging voor Volksvermaken Roden; Het Tuigpaarden Concours. Voor het eerste georganiseerd in 1939 en nu bijna 80 jaar later nog steeds springlevend.De CH-commissie van de Vereniging voor Volksvermaken Roden heeft dan ook haar uiterste...

Lees meer

Familie Fietstocht op zondag 13 mei!

De familie fietstocht op de zondag van Kleintje Rodermarkt is niet meer weg te denken uit het programma van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. Een sportieve en leuke bezigheid voor het hele gezin! De route van circa 25 kilometer brengt u langs vele mooie...

Lees meer

Kermis

Zwieren zwaaien, sensatie draaien! Dat doe je op de kermis op de Brink in Roden! Tijdens Kleintje Rodermarkt rondom Hemelvaart én tijdens de Rodermarkt Feestweek is er vertier voor jong en oud met spectaculaire attracties en leuke behendigheidsspelletjes.

Meer informatie over de Kermis

Braderie & vlomarkt

Kleintje Rodermarkt is geen kleintje Rodermarkt zonder een markt! Op Hemelvaartsdag staat er een uitgebreide en afwisselende markt in de Heerestaat en Brink in Roden aangevuld met een vlomarkt op de Norgerweg. De braderie & vlomarkt worden muzikaal omlijst.

Meer informatie over de braderie en vlomarkt

Concours Hippique Springen & Dressuur

Het Hemelvaartsweekend staat traditie getrouw helemaal in het teken van het paard. Op Hemelvaarts donderdag is er het grote concours springen op het evenementen terrein aan de Norgerweg en dressuur op het terrein van de Havezate Mensinge. Op zaterdag mag de jeugd zijn of haar kunsten laten zien tijdens het Pony Concours en op zondag vind het Tuigpaarden Concours met ponykeuring plaats op het evenementen terrein.

Meer informatie over het Concours Hippique

Kleintje Mokum

Een pikketanussie gaat er altijd in, een pikketanussie maakt je blij van zin. Ook tijdens Kleintje Mokum in Roden. Op de zaterdag tijdens de Kleintje Rodermarkt-week brengen Amsterdamse zangers de sfeer van de Jordaan naar Roden. Bij het Wapen van Drenthe, Mo’s Café, De Pompstee en Onder de Linden zijn ze te horen. En natuurlijk ontbreken de Amsterdamse bitterballen niet!

Meer informatie over de Vuurwerkshow

Vuurwerkshow

Kleintje Rodermarkt is niet alleen figuurlijk vuurwerk, ook letterlijk! Op de zaterdagavond organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden een spectaculaire vuurwerkshow op muziek.

Meer informatie over de Vuurwerkshow

Tuigpaarden Concours

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Tuigpaarden Concours op Hemelvaartsdag. Daarmee is het concours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de de Kleintje Rodermarkt-week. Op het evenemententerrein aan de Norgerweg worden in een prachtige entourage tal van hoogstaande rubrieken gereden aangevuld met leuke en spectaculaire showrubrieken.

Meer informatie over het Concours Hippique Tuigpaarden

Familie Fietstocht

Een sportieve en leuke bezigheid voor het gehele gezin is de familie fietstocht op de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Tussen 13:00 en 14:00 uur kunnen liefhebbers zich bij Hotel-Eetcafé Onder de Linden inschrijven voor een prachtige fietstocht door de mooie natuurrijke omgeving van Roden. De tocht is circa 25 kilometer lang en onderweg wordt u een lunch aangeboden. Terug in Roden wacht u nog een gezellige middag bij het Concours Hippique Tuigpaarden, op een van de vele sfeervolle terrassen of op de kermis op de Brink in Roden.

Meer informatie over de fietstocht

Aftellen tot Kleintje Rodermarkt!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

X