20 t/m 25 september

Rodermarkt Feestweek

Rondom de Rodermarkt op de 4e dinsdag in september wordt sinds jaar en dag de Rodermarkt Feestweek georganiseerd. I.s.m. de Jaarbeurs van het Noorden, de plaatselijk horeca en de gemeente staat Roden zes dagen lang op z’n kop. De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert die dagen de kermis, de Rodermarktparade, een auto-oriënteringsrit, de Roder waren- en paardenmarkt en de kortebaandravrij.

De toegang is gratis.

Programma

Programma volgt

Het laatste Rodermarktnieuws

Eliot Charisma en Lindsey Pegram winnen ook Roden

Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben woensdag de kortebaan in Roden gewonnen. Het was alweer de vierde zege van de ruin die zich daarmee mengt in de strijd om de titel 'paard van het jaar'. Chaman Rapida en Thomas Bos eindigden als tweede, voor Contador (Manon...

Lees meer

Kermis

Zwieren zwaaien, sensatie draaien! Dat doe je op de kermis op de Brink in Roden! Tijdens Kleintje Rodermarkt rondom Hemelvaart én tijdens de Rodermarkt Feestweek is er vertier voor jong en oud met spectaculaire attracties en leuke behendigheidsspelletjes.

Meer informatie over de Kermis

Rodermarktparade

Sinds 1964 wordt er op de Rodermarkt zaterdag de traditionele parade gehouden. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen naar Roden om de Rodermarktparade te bewonderen. Dit jaar vindt op 21 september de 55e Rodermarktparade plaats. Het motto voor deze parade is “Mythes en legendes”. Er doen 16 praalwagens aan mee. Beide parade’s worden vergezeld door meerdere showcorpsen.

Meer informatie over de Rodermarktparade

Oriënteringsrit Voor Auto’s

Oriënteringsrit Voor Auto’s

Op de maandag avond tijdens de Rodermarkt feestweek organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden een auto oriënteringsrit. Velen weten jaarlijks de weg naar café het Hart van Lieveren te vinden voor de rit die wordt uitgezet door ervaren heren Jan Kemkers en Dick Bathoorn. Na afloop volgt er een prijsuitreiking met een uitleg van de route.

Meer informatie over de oriënteringsrit voor Auto’s

Waren- en paardenmarkt

Roder Waren- en Paardenmarkt

Als sinds jaar en dag staat de vierde dinsdag in September in het teken van de Rodermarkt. Het begon als een paardenmarkt maar inmiddels is er ook een grote warenmarkt bij gekomen. In 2013 heeft de Vereniging voor Volksvermaken Roden de organisatie overgenomen van de gemeente.

Meer informatie over de Roder Waren- en Paardenmarkt

Kortebaandraverij

Kortebaandraverij met totalisator

26 September, Aanvang 13:00 uur
Op Rodermarktwoensdag 26 September 2018 vindt de 44e kortebaandraverij met totalisator plaats op de Norgerweg. Voor deze gelegenheid wordt deze weg bedekt met zand, waarna er de draverij wordt gehouden. Een kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky’s.

Meer informatie over de Kortebaandraverij

Straatverlichtingsprijs

Straatverlichtingsprijs

Tijdens de Rodermarkt Feestweek organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden een straatverlichtingsprijs. Straten of buurten, die meedoen krijgen een kleine vergoeding van € 35 van Volksvermaken, maar dan is het niet voldoende om een paar vlaggetjes op te hangen, er moet in ieder geval verlichting bij. Voor de winnende straat is natuurlijk “De Krant Wisselbokaal” beschikbaar.

Meer informatie over de Straatverlichtingsprijs

Aftellen tot de Rodermarkt Feestweek!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

X